Nieuws

Nederland verslaat ook Duitsland en speelt om poulewinst

Ook op dag 3 wist Nederland een fraaie overwinning te halen op het OKT in Trieste, tegen onze oosterburen Duitsland werd het 9-8 voor Oranje. Het was een zeer beladen wedstrijd die op het scherp van de snede werd gespeeld en waarbij het warrige fluiten van de scheidsrechter het nog meer onrustig maakte.

Maar dat is juist de kracht op dit moment van Nederland het laat zich niet gek maken en speelt onverstoord door wat er ook gebeurd. Zover bij ons bekend en ook navraag bij assistent bondscoach Hans Nieuwenburg is het nog nooit voor gekomen dat Nederland bij een OKT voor de poulewinst mag strijden. Vanavond gaat het toch echt gebeuren tegen gastland Italie. Bij een eventueel verlies vanavond wordt Nederland normaal gesproken tweede in de poule en speelt zoals de stand nu is dan tegen Frankrijk voor plaatsing voor Rio. In de andere poule echter kan de stand iedere dag wisselen daar de ploegen hier heel erg aan elkaar gewaagd zijn.

 

Nederland – Duitsland: 9-8Periodestanden: 1-2, 2-2, 3-3, 2-2Doelpunten Nederland: Jesse Koopman 2, Robin Lindhout 2, Yoran Frauenfelder 2, Thomas Lucas, Luuk Gielen en Jorn Winkelhorst Comment

 Share this

Banners