Nieuws

Voorbeschouwing KNZB Bekerfinales

Zondag 6 maart worden de KNZB Bekerfinales gespeeld in het Hofbad te Den Haag. Bij de vrouwen gaat de wedstrijd tussen titelverdedigster ZVL uit Leiden en UZSC Utrecht. Bij de heren gaat de strijd tussen verliezend finalist van vorig jaar Het Ravijn uit Nijverdal en Polar Bears uit Ede.De dames van ZVL uit Leiden zijn de grote favoriet om hun titel te prolongeren. Het team van coach Tim van der Meer is het gehele seizoen al ongeslagen. In de eerste competitiewedstrijd wist ZVL thuis in Leiden met 13-10 te winnen van de Utrechtse dames van coach Rob Bijeman.

ZVL kan voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis de KNZB beker pakken en daarmee GZC Donk evenaren door dit vijf keer achter elkaar te doen. Van 1987 tot en met 1992 wisten de Goudse dames de beker in vijf achtereen volgende jaren te veroveren.

Voor UZSC kan het de eerste beker worden in hun clubgeschiedenis het team van coach Rob Bijeman is in de competitie de enige ploeg die ZVL enigszins kan bijbenen en bezet de tweede plaats met zes punten achterstand op ZVL.

De wedstrijd staat onder leiding van Diana Dutilh-Dumas en Han Butz.

Bij de heren finale is gezien het verloop in de competitie Het Ravijn licht favoriet. Het team van de nieuwe coach Hans van Zeeland presteert als enige ploeg tot nu toe zeer constant in de competitie en mag zich dan ook de trotse koploper noemen. Polar Bears is zeker een niet te onderschatten tegenstander en heeft in het verleden vaak bewezen onder druk juist hun mannetje te staan. Het team van coach Jeroen Cavalje zal dan ook boven zich zelf moeten uitstijgen om de beker voor de vijfde keer in de clubgeschiedenis naar Ede te halen. Het Ravijn zal onder aanvoering van de topscoorder in Nederland Lars Gottemaker en de zeer sterke ervaren midvoor Sander Veltkamp proberen om dit na het seizoen 1994-1995 voor de tweede keer te bewerkstelligen.

De heren wedstrijd staat onder leiding van Peter de Jong en Michiel Zwart

 International Ruud van der Horst speelt zondag met Polar Bears de bekerfinale tegen Het Ravijn

 Comment

 Share this

Banners