Nieuws

Wyco de Vries stopt als damescoach bij het Ravijn

Wyco de Vries heeft besloten om per direct te stoppen als coach van het eerste damesteam. In oktober van dit seizoen had de Vries al aangegeven na dit seizoen te gaan stoppen als hoofdtrainer. Steeds vaker merkt de Vries dat er tussen hem en een deel van de selectie een groot verschil van inzicht bestaat over hoe een groep zich zou moeten ontwikkelen op het hoogste sportniveau. Het schakelen tussen zijn opvattingen als topsporter naar het sportieve recreatie niveau vallen hem zwaar. “Dan ga ik het plezier van sommige sporters in de weg staan en ontstaat er onbedoeld druk waarmee niet iedereen mee om kan - en wil gaan. Ook mijn tijd is schaars, het is een uit de hand gelopen hobby maar het moet dan wel bij voorkeur voldoening geven”.

De Vries stapte twee jaar geleden, na 15 jaar, weer naar voren als hoofdtrainer omdat men geen goede opvolger voor Rob Bijeman kon vinden en het tweede team van het Ravijn, het opleidingsteam voor dames 1, in de gevaren zone terecht kwam omdat het degradeerde.

Dit seizoen stond in het teken van opleiden, mede omdat de internationals uit de competitie zijn gehaald ter voorbereiding op de Olympische Spelen deze zomer. Hij had dit jaar bij Het Ravijn willen afmaken, vooral om talentvolle jeugd dat laatste setje te geven in de vorm van techniek, kansen en sportmentaliteit. Dat wordt niet door een ieder gewaardeerd is gebleken, waardoor er een verwijdering kan ontstaan. “Dat is prima en daar heb ik vrede mee. Wellicht is de vereniging niet meer de plek om een topsportmentaliteit te boetseren maar is deze functie weggelegd voor de bondstrainers. Ik hoop van harte dat zij dit doen want anders zal Nederland ook aan de dames kant het onderspit gaan delven tegen hard opgeleide waterpolo professionals van andere landenteams”, aldus De Vries.
Zowel Wyco als de topsportcommissie en de spelers van de selectie vinden het jammer dat het zo loopt, maar realiseren zich ook dat het goed is om deze stap nu te zetten en niet, zoals gepland, aan het einde van het seizoen.

Wyco hoopt dat zijn vertrek de blokkade voor sommige speelsters opheft, die lijken te zijn opgetreden in het team. “Zodat ze zich weer zonder de gevoelde druk, hoe paradoxaal dit ook voor wedstrijdsport op het hoogste niveau klinkt, kunnen motiveren om te gaan voor het afdwingen van een acceptabele klassering in de eredivisie”.

Wyco de Vries leidde de damesselectie in het seizoen 2000 naar de eerste Landstitel in de historie van Het Ravijn en vervulde de afgelopen 15 jaren diverse vrijwilligers rollen bij de hoofdteams en jeugdselecties binnen Het Ravijn. Na bijna twee seizoenen staat er weer een stevige organisatie, is het tweede team weer terug op het hoogste niveau en zijn er acht jeugdspeelsters doorgestroomd naar dames 1 en/of het dames 2 team.  Op dit moment worden gesprekken gevoerd met mogelijke (tijdelijke) opvolgers binnen de huidige trainersstaf van Wyco.

Bron: persbericht Het Ravijn.

 Comment

 Share this

Banners