Nieuws

© Gertjan Kooij / Beeldboot

Oranje waterpolodames naar Los Angeles voor trainingsstage en Holiday Cup

De Oranje waterpolodames zijn in voorbereiding op het EK waterpolo dat van 10 t/m 23 januari 2016 wordt gehouden in Belgrado. Van 10 tot 20 december verblijft de ploeg van Arno Havenga in Los Angeles voor een trainingsstage met team USA en de Holiday Cup.
 
In de voorbereiding op het EK spelen de dames veel oefentoernooien en wedstrijden. Behalve een geslaagde trainingsstage en een oefentoernooi in Rio de Janeiro speelde Nederland ook drie wedstrijden in de FINA waterpolo World League. Oranje won respectievelijk van Italië, Frankrijk en Hongarije. Van 10 tot en met 20 december verblijft Oranje in Amerika voor de Holiday Cup. Het team van bondscoach Arno Havenga begint met een 5-daagse trainingsstage met USA, aansluitend is het vierlanden toernooi tegen het gastland, Italië en Spanje. Arno Havenga: “Het team van USA is ons referentiekader, zij zijn wereldkampioen en HET team om te verslaan. Ik vind het belangrijk dat we met hen trainen en het niveau ervaren waar we naartoe werken.”


Op het EK is een directe plaatsing voor de Olympische Spelen van Rio de Janeiro mogelijk voor de ploeg die de gouden medaille verovert. Mocht dit niet lukken dan kan Nederland zich via het Olympisch Kwalificatie toernooi van 21 t/m 28 maart 2016 in Gouda kwalificeren.
 
Bondscoach Arno Havenga heeft de volgende speelsters geselecteerd om af te reizen naar Los Angeles:

Yasemin Smit, Debby Willemsz, Dagmar Genee, Amarens Genee, Lieke Klaassen, Vivian Sevenich, Leonie van der Molen, Maud Megens, Bente Rogge, Sabrina van der Sloot, Nomi Stomphorst, Marloes Nijhuis, Laura Aarts, Kitty-Lynn Joustra, Isabella van Toorn.
 
De begeleiding bestaat uit: Arno Havenga (bondscoach), Bas de Jong (assistent coach), Ineke Yperlaan (teammanager), Mark Smit (fysiotherapeut), Rik van der Kolk (sportarts), Gianluca Sattolo (keeperstrainer), Richard Louman (fysieke trainer).
 
Programma*:
Dinsdag 15 december 18.00 uur
Spanje – Nederland
 
Woensdag 16 december 19.30 uur
Verenigde Staten – Nederland
 
Donderdag 17 december 17.00 uur
Italië – Nederland
 
Vrijdag 18 december 15.00 uur
Spanje – Nederland
 
Zaterdag 19 december 13.30 uur
Verenigde Staten – Nederland
 
Zondag 20 december 9.00 uur
Nederland – Italië
 
*Lokale tijden, het is 9 uur vroeger in Los Angeles.
 
Op maandag 28 december speelt Oranje een oefeninterland tegen Rusland in zwembad De Vallei in Veenendaal.

 Comment

 Share this

Banners