Nieuws

Compromis AZC en WFN

Vereniging AZC en de Waterpolo Federatie Nederland (WFN) hebben een streep gezet onder de al maanden slepende discussie over de zogenoemde ‘buitenlandersregel’. De club en het samenwerkingsverband van Eredivisieclubs zijn deze week overeengekomen dat AZC dit seizoen (2015-2016) maximaal drie buitenlandse spelers op het wedstrijdformulier mag zetten. Dit geldt uiteraard ook voor andere Eredivisieclubs.

AZC was de laatste maanden in een juridische strijd verwikkeld met de KNZB, waar ook de WFN formeel onder valt. De Alphense club was het niet eens met de nieuwe regel dat er dit seizoen in de Eredivisie nog maar twee buitenlandse spelers op het wedstrijdformulier mogen staan (in plaats van vorig seizoen drie) en stelde er de eerste wedstrijden van dit seizoen zelfs vier op. Volgens het Eredivisiereglement van de KNZB - opgesteld in samenspraak met de WFN - kreeg AZC hiervoor een geldboete en punten in mindering. De club ging hiertegen in beroep en werd op basis van het Europese recht in het gelijk gesteld.
 
Uiteindelijk kwamen beide partijen deze week toch tot een compromis van maximaal drie buitenlandse spelers per wedstrijd. WFN-voorzitter Jack Weber: “Ik ben blij dat we het eens zijn geworden, want anders zou deze zaak de hele competitie blijven voortslepen. Het wordt tijd dat we weer vooruit gaan kijken en het over waterpolo gaan hebben in plaats van over tucht- en rechtszaken. De komende maanden zullen we met de KNZB en alle Eredivisieverenigingen gaan bespreken hoe we vanaf volgend seizoen met de buitenlandersregel en andere afspraken omgaan, maar voor nu zetten we graag een punt achter de discussie.”

Bron: persbericht KNZB.

 Comment

 Share this

Banners