Nieuws

© Gertjan Kooij / Beelboot

Waterpolodames oefenen in Rio tegen toplanden

De Nederlandse waterpolodames vertrekken vandaag naar Rio de Janeiro voor een oefentoernooi van 13 t/m 18 november. Oranje speelt tijdens dit event tegen niet-Europese toplanden en maakt van de gelegenheid gebruik om Rio te zien en te ervaren als voorbereiding op de Olympische Spelen in 2016.

De Oranje waterpolodames zijn dit Olympisch seizoen gestart met een intensief trainingsblok en twee wedstrijden in de FINA Waterpolo World League. De blik van bondscoach Arno Havenga is nu gericht op kwalificatie voor Rio. De eerste mogelijkheid is het EK in Belgrado in januari. Het event in Rio past goed in de voorbereiding op dit EK. Aan het toernooi in Rio nemen de teams van de Verenigde Staten, Brazilië, Australië, Canada en China deel.

Arno Havenga: “Nu het powerblok er op zit gaan we ons weer meer richten op het spel en zullen we de komende periode veel wedstrijden spelen. Op dit toernooi in Rio komen we alle andere niet-Europese toplanden tegen. Voor ons erg belangrijk, omdat onze groei te halen valt in het beter bespelen van fysiek sterke tegenstanders. Het spel van de niet-Europese landen is over het algemeen net iets fysieker en de tegenstanders zijn ook individueel fysiek sterk. Dit geldt met name voor de speelsters van USA en Australië. Naast deze wedstrijden zullen we het moment ook gebruiken om de stad en de Olympic venues te bezoeken, zodat we volgend jaar nog beter voorbereid zijn op ons belangrijkste toernooi in vier jaar”.

Na het toernooi in Rio reist Oranje door naar Hongarije voor de derde World League wedstrijd tegen Hongarije op 24 november. Havenga: “Hongarije heeft een nieuwe coach, dus we zijn benieuwd wat dit voor gevolgen heeft voor hun ploeg en hun spel”. Op 10 december vliegt de ploeg naar Los Angeles voor een 5-daagse stage met USA met aansluitend een vierlanden toernooi, de Holiday Cup. Arno: “Het team van USA is ons referentiekader, zij zijn wereldkampioen en HET team om te verslaan. Ik vind het belangrijk dat we met hen trainen en het niveau ervaren waar we naartoe werken.”

Speelschema in Rio (NL tijd)

Vrijdag 13 november     16.45 uur          USA-NED
Zaterdag 14 november   9.00 uur           BRA-NED
Zondag 15 november    16.15 uur          AUS - NED
Maandag 16 november 16.35 uur          CAN - NED
Dinsdag 17 november   15.15 uur          CHN - NED

Op woensdag 18 november worden de wedstrijden om de 1e t/m 6e plaats gespeeld.

 Comment

 Share this

Banners