Nieuws

Servië wint WK

Servië heeft na 2009 opnieuw het wereldkampioenschap gewonnen. In de finale in Kazan werd zaterdag een vroege 2-0 achterstand tegen Kroatië ongedaan gemaakt waarna de Serven uitliepen naar een 4-11 zege in een dominante tweede helft. Topscorer voor de toernooifavorieten was Andrija Prlainovic die driemaal doel trof en tot MVP van de finale werd verkozen. Voor midvoor Slobodan Nikic betekende het een derde WK-titel, waarmee hij een record in handen heeft. Nikic was onderdeel van de ploeg van Servië en Montenegro die in 2005 wereldkampioen werd, en was er in 2009 in Rome eveneens bij toen Servië in de finale na penalty's afrekende met Spanje.

Door het behalen van de finale in Kazan plaatste Kroatië zich overigens voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. De ploeg die dat zaterdag ook deed was Griekenland dat Italië na penalty's met 11-9 versloeg en beslag legde op het brons.


WK 2015
Kazan (Rus)

Heren

Finale


Kroatië vs. Servië 4-11 (2-2, 0-3, 2-2, 0-4)
Doelpuntenmakers Kroatië: Sandro Sukno 2, Antonio Petkovic, Paulo Obradovic.

Doelpuntenmakers Servië: Andrija Prlainovic 3, Milos Cuk 2, Dusan Mandic, Dusko Pijetlovic, Milan Aleksic, Nikola Jaksic, Filip Filipovic, Stefan Mitrovic.

 Comment

 Share this

Banners