Nieuws

VS grijpt naast brons, Servië wint World League

Alex Roelse heeft met de nationale ploeg van de Verenigde Staten net naast de bronzen medaille van de World League Super Final gegrepen. Brazilië bekroonde een comeback in de vierde periode met een ongelofelijke 24-23 zege na strafworpen. Bij de start van de vierde serie strafworpen miste nota bene captain Tony Azevedo zijn poging, waarna Jonas Crivella aan de andere kant geen fout maakte en zijn ploeg verzekerde van de bronzen medaille, de beste prestatie in de World League tot nog toe voor Brazilië.

De finale van de World League werd opnieuw gewonnen door Servië dat na een 2-4 achterstand tegen Kroatië halverwege de wedstrijd in de tweede helft op onnavolgbare wijze het duel deed kantelen en uiteindelijk met 9-6 tot een goed einde bracht. Daarmee verzekerde de ploeg van coach Dejan Savic zich als eerste voor de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro. Een sterk staaltje dat de Serven ook in 2011, destijds voor de Spelen van Londen in 2012, voor elkaar bokste.

Voor Roelse en de VS staan nu de Pan American Games in het Canadese Toronto op het programma. Vanaf zaterdag gaat de titelverdediger daar op zoek naar kwalificatie voor de Spelen van Rio. De winnaar van dat toernooi kan de tickets naar Brazilië eveneens alvast boeken. Gastland Canada en Brazilië zijn daar de voornaamste concurrenten.


Brazilië vs. Verenigde Staten 24-23 (1-3, 1-3, 3-2, 5-2; penalty's: 14-13)
Doelpuntenmakers Brazilië: Bernardo Gomes 4, Josip Vrlic 2, Guilherme Gomes, Adria Delgado, Felipe Santos, Felipe Perrone.

Doelpuntenmakers VS: Tony Azevedo 4, Alex Obert 2, Bret Bonanni 2, Luca Cupido, Alex Bowen.

Finale

Servië vs. Kroatië (W20) 9-6 (1-1, 1-3, 3-1, 4-1)

Doelpuntenmakers Servië: Dusko Pijetlovic 3, Dusan Mandic 2, Andrija Prlainovic 2, Milos Cuk, Nikola Jaksic.

Doelpuntenmakers Kroatië: Maro Jokovic 2, Sandro Sukno 2, Luka Bukic, Ante Vukicevic.

 Comment

 Share this

Banners