Nieuws

© Beeldboot / Gertjan Kooij

ZVL-BAM, Widex GZC Donk winnen beker

De dames van ZVL-BAM en heren van Widex GZC Donk hebben zondag in Amsterdam beslag gelegd op de KNZB-beker. In beide finales trok Het Ravijn aan het kortste eind. De eindstrijd bij de dames was een spannende en moest na een comeback van de Nijverdalsters via penalty's beslist worden. Daarin miste Saskia Dannenberg, die in de reguliere speeltijd met nog twintig seconden te spelen de 8-8 binnenschoot, waarna Iefke van Belkum aan de andere kant het vonnis velde. Bij de heren won de ploeg van coach Arno Havenga na een overtuigend tweede helft uiteindelijk met 12-7. De finaleplek van Het Ravijn was de grote verrassing en de Nijverdalse formatie bleek niet tot nog een stunt in staat. Na een redelijk gelijkopgaande eerste helft nam Donk na rust definitief afstand.


KNZB-beker
Finales

Sloterparkbad, Amsterdam


Zondag 22-03:


Dames

Het Ravijn – ZVL-BAM 8-8 (2-1, 2-2, 1-2, 3-3). ZVL-BAM wint na strafworpen (2-4)
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Yasemin Smit 3, Lieke Klaassen 2, Charlotte Mensink 2 en Saskia Dannenberg 1.

Doelpuntenmakers ZVL-BAM: Kitty Lynn Joustra 3, Malissa van Rijn 2, Brigitte Sleeking, Ilse Koolhaas en Iefke van Belkum 1.

Heren


Widex GZC Donk – Het Ravijn 12-7 (1-2, 5-3, 3-1, 3-1)

Doelpuntenmakers Widex GZC Donk: Mick van de Bree 5, Lars Reuten 2, Quint van den Heuvel 2, Tim Reuten, Max van Genabeek en Cas Westerwout 1.

Doelpuntenmakers Het Ravijn: Istvan Keresztes 3, Jorn Muller 2, Lars Gottemaker en Rob Gottemaker 1.


Foto: Beeldboot / Gertjan Kooij.

 Comment

 Share this

Banners