Nieuws

© Beeldboot / Gertjan Kooij

Spannende heenduels halve finales KNZB-beker

De heren van Widex GZC Donk en titelverdediger UZSC lijken na de heenduels de beste papieren te hebben om de finale van het toernooi om de KNZB-beker te bereiken, al bleken de marges erg klein op zaterdag. Het Ravijn leidde zelfs met 5-2 in Nijverdal tegen de Utrechters, voordat problemen met de klok na rust het ritme van de thuisploeg verstoorde. Het Ravijn wist niet meer te scoren en UZSC greep de macht en, via midvoor Jesper Aantjes, uiteindelijk nog de winst: 5-6. Widex GZC Donk wist te winnen in Barendrecht. Dankzij een prima 0-3 start hield de Goudse formatie vervolgens stand en kan na een 7-9 zege zondag thuis het karwei afmaken. Bij de dames wist Het Ravijn wel te winnen van UZSC, in Utrecht. Een betere eerste helft en uiteindelijke 5-7 winst zorgt ervoor dat de Nijverdalse dames het thuisduel van zondag met vertrouwen tegemoet kunnen treden. Hetzelfde geldt voor ZVL-BAM dat in Gouda met 7-9 van Donk wist te winnen. De koploper in de Eredivisie zag ZVL-BAM in de tweede periode het intiatief nemen en kon de tweepunts achterstand in het vervolg niet meer goedmaken.


KNZB-beker
Halve finales

Programma en uitslagen


Zaterdag 24-01:

UZSC – Het Ravijn (dames) 5-7
Periodestanden: 1-2, 1-3, 1-1, 2-1
Doelpuntenmakers UZSC:

Doelpuntenmakers Het Ravijn: Lieke Klaassen 3, Sophie Veldhuis, Tessa Stutterheim, Charlotte Mensink en Saskia Dannenberg.

Widex GZC Donk – ZVL-BAM (dames) 7-9

Periodesyanden: 2-2, 1-3, 2-2, 2-2
Doelpuntenmakers GZC Donk: Laura van der Graaf 2, Marloes Nijhuis 2, Maud Megens 2, Melissa Dongelmans.

Doelpuntenmakers ZVL-BAM: Brigitte Sleeking 2, Iefke van Belkum 2, Malissa van Rijn 2, Femke Aan, Kitty Lynn Joustra en Marianne de Groot.

ZPB H&L Productions – Widex GZC Donk (heren) 7-9
Periodestanden: 0-3, 2-1, 4-3, 1-2
Doelpuntenmakers ZPB: Maurice Dentro 2, Quint Gerdes, Matthijs de Bruijn, Michael de Kreek, Sam van den Burg en Stephan de Ruijter.

Doelpuntenmakers GZC Donk: Lars Reuten 3, Mick van den Bree (zie foto) 2, Tim Reuten 2, Kjeld Veenhuis, Justin Weber.

Het Ravijn – UZSC (heren) 5-6

Periodestanden: 4-1, 1-1, 0-3, 0-1
Doelpuntenmakers Het Ravijn: Jeroen Hogeboom, Lars Gottemaker, Istvan Keresztes, Jorn Muller en Rob Gottemaker.

Doelpuntenmakers UZSC: Benjamin Hoepelman 2, Joep van den Bersselaar 2, Yoran Frauenfelder en Jesper Aantjes.

Zondag 25-01:

15.30: Het Ravijn – UZSC (dames)
16.45: Widex GZC Donk – ZPB H&L Productions (heren)
17.30: ZVL-BAM – Widex GZC Donk (dames)
18.30: UZSC – Het Ravijn (heren)

In het geval van een 1-1 stand na twee wedstrijden is het totale doelsaldo over beide wedstrijden doorslaggevend. Is dat gelijk, dan gaat de ploeg met de meeste gescoorde uitdoelpunten door naar de halve finales. Indien ook dat aantal gelijk ligt zullen strafworpen direct na de tweede wedstrijd beslissing brengen.

 Comment

 Share this

Banners