Nieuws

© Henk Swinkels

Ilse van der Meijden maakt rentree bij Oranje

Bondscoach Mauro Maugeri heeft de dertien speelsters bekendgemaakt voor de laatste en beslissende poulewedstrijd in de FINA World League Waterpolo. Het Nederlands team speelt zaterdag 16 maart om 18.00 uur in Dordrecht tegen Rusland. Dit duel is beslissend voor het tweede ticket voor de Super Finale, die van 1 tot en met 6 juni wordt gehouden in Beijing (China). Keepster Ilse van der Meijden maakt haar rentree bij Oranje na een schouderoperatie.

De selectie voor de wedstrijd tegen Rusland bestaat uit de volgende speelsters:


Debby Willemsz (ZPB/H&L Productions, keepster), Ilse van der Meijden (UZSC, keepster), Yasemin Smit en Lieke Klaassen (Het Ravijn), Leonie van der Molen en Dagmar Genee (UZSC), Sabrina van der Sloot, Maud Megens en Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk), Biurakn Hakhverdian (ZVL), Vivian Sevenich (Polar Bears), Iefke van Belkum (Shturm 2002 Ruza, Rusland) en Nomi Stomphorst (Plebiscito Padova, Italië).

Op Laura Aarts, Harriet Cabout en Hanneke Slagter doet de bondscoach voor deze wedstrijd geen beroep.

Nederland staat momenteel tweede in poule B in de FINA World League na twee verliespartijen tegen Europees kampioen Italië en een verrassende zege op Rusland. Oranje was op 6 februari in het Russische Kirishi met 4-6 te sterk voor het gastland. Italië won eerder na strafworpen van Rusland en beide landen spelen woensdag 13 maart opnieuw tegen elkaar in het Russische Chelyabinsk.

Italië is al zeker van de Super Final. Aangezien er geen gelijkspel mogelijk is tijdens de World League wedstrijden zijn er verschillende scenario's. Als Italië wint dan heeft Nederland genoeg aan een gelijkspel in de reguliere speeltijd. Bij Russische winst (eventueel na strafworpen) moet Nederland minimaal gelijkspelen en winnen met strafworpen om door te gaan. Bij gelijk eindigen wordt de ranglijst bepaald door onderling resultaat.

Speelschema poulefase World League:

Woensdag 23 januari Alphen: Nederland – Italië (6-12)
Zaterdag 26 januari Catania: Italie – Rusland (16-15, na strafworpen)
Woensdag 6 februari Kirishi: Rusland – Nederland (4-6)
Zaterdag 9 februari Avezzano: Italië – Nederland (13-10)
Woensdag 13 maart Chelyabinsk: Rusland - Italië
Zaterdag 16 maart Dordrecht: Nederland – Rusland (aanvang 18.00 uur)

Stand:

1) ITA  3-8
2) NED 3-3
3) RUS 2-1

 Comment

 Share this

Banners