Nieuws

© Henk Swinkels

Damesselectie voor World League-duels bekend

De Nederlandse waterpolovrouwen spelen komende week twee wedstrijden in het kader van de World League. Woensdag 6 februari is in Kirishi Rusland de tegenstander en zaterdag 9 februari staat de ‘return’ in en tegen Italië op het programma. Speelplaats is Avezzano. Bondscoach Mauro Maugeri selecteerde veertien speelsters voor het tweeluik in de World League.


De selectie voor de wedstrijden tegen Rusland en Italië bestaat uit de volgende speelsters:


Debby Willemsz (ZPB H&L Productions, keepster), Laura Aarts (Polar Bears, keepster), Yasemin Smit en Lieke Klaassen (Het Ravijn), Leonie van der Molen (UZSC), Sabrina van der Sloot, Harriët Cabout, Maud Megens en Marloes Nijhuis (Widex GZC DONK), Hanneke Slagter en Biurakn Hakhverdian (ZVL), Vivian Sevenich (Polar Bears), Iefke van Belkum (Shturm 2002 Ruza, Rusland) en Nomi Stomphorst (Plebiscito Padova, Italië).

In vergelijking met de thuiswedstrijd tegen Italië zijn Laura Aarts en Harriet Cabout 'nieuw' in de selectie. Zij nemen de plaats in van Dagmar Genee en Liselotte Smits.
 
De begeleiding bestaat uit bondscoach Mauro Maugeri, assistent-coach Arno Havenga, teammanager Ineke Yperlaan, arts Rik van der Kolk en fysiotherapeut Mark Smit. Het Nederlands team reist maandag 4 februari naar Kirishi en vliegt dan donderdag 7 februari door naar Italië. Zondag 10 februari keert de ploeg weer terug op Nederlandse bodem.

De Nederlandse vrouwen spelen in de World League in een poule van drie met Italië en Rusland om twee plekken in de Super Finale, die van 1 tot en met 6 juni in Peking (China) op de rol staat. Deelname aan de World League past uitstekend in de voorbereiding op het WK in Barcelona (19 juli t/m 4 augustus 2013) waarvoor Nederland reeds gekwalificeerd is.

Nederland verloor het eerste duel in Poule B, woensdag 23 januari in Alphen aan den Rijn, met 6-12 van Italië. De Europees kampioen won drie dagen later in eigen land ook van Rusland (16-15 na strafworpen).
 
Speelschema poulefase World League:

Woensdag 23 januari Alphen:  Nederland – Italië 6-12
Woensdag 6 februari Kirishi  Rusland – Nederland (aanvang 18.00 uur, 15.00 uur NL tijd)
Zaterdag 9 februari Avezzano: Italië – Nederland (aanvang 20.30 uur)
Zaterdag 16 maart Dordrecht Nederland – Rusland (aanvang 18.00 uur)

Bron: persbericht KNZB

 Comment

 Share this

Banners