Nieuws

© Henk Swinkels

Selecties voor World League-duel met Italië bekend

Bondscoach Mauro Maugeri heeft vandaag de selectie bekendgemaakt van de Nederlandse vrouwenwaterpoloploeg voor de eerste wedstrijd in de World League. Oranje speelt woensdag 23 januari a.s. om 21.00 uur in zwembad AquaRijn te Alphen aan den Rijn tegen Europees kampioen Italië. Het is de eerste officiële interland van het verjongde Nederlands team sinds de zomer van 2012.
De selectie voor de wedstrijd tegen Italië bestaat uit de volgende speelsters:


Debby Willemsz (ZPB/H&L Productions, keepster), Yasemin Smit en Lieke Klaassen (Het Ravijn), Leonie van der Molen en Liselotte Smits (UZSC), Sabrina van der Sloot, Maud Megens en Marloes Nijhuis (Widex GZC Donk), Hanneke Slagter en Biurakn Hakhverdian (ZVL), Vivian Sevenich (Polar Bears), Iefke van Belkum (Shturm 2002 Ruza, Rusland) en Nomi Stomphorst (Plebiscito Padova, Italië).

Debby Willemsz, Leonie van der Molen, Liselotte Smits en Maud Megens zijn door Maugeri voor het eerst geselecteerd voor een officiële interland. Hanneke Slagter maakte in juni 2012 haar debuut voor Oranje in de World League. Zij hebben de plaats ingenomen van Anne Heinis, Mieke Cabout, Ilse van der Meijden, Harriet Cabout en Nienke Vermeer, die bij de laatste interland in Trieste nog van de partij waren.

Iefke van Belkum komt zaterdag 19 januari nog met haar Russische club in actie in Italië, waar Sthurm 2002 Ruza in de heenwedstrijd van de kwartfinale van de LEN Trophy speelt tegen Orizzonte Catania. Ook de internationals van Widex GZC Donk en ZVL spelen komend weekend nog een kwartfinale van de LEN Trophy, notabene tegen elkaar. De eerste wedstrijd wordt zondag 20 januari gespeeld in het Hofbad te Den Haag.

De Nederlandse vrouwen spelen in de World League in een poule van drie met Italië en Rusland om twee plekken in de Super Finale, die begin juni in Peking (China) op de rol staat. Deelname aan de World League past uitstekend in de voorbereiding op het WK in Barcelona (19 juli t/m 4 augustus 2013) waarvoor Nederland reeds gekwalificeerd is.

De Italiaanse bondscoach heeft ook zijn selectie bekendgemaakt. Italië dat op de Olympische Spelen van Londen teleurstelde met een negende plaats, heeft met keepster Elena Gigli, Tanya di Mario en Teresa Frassinetti nog ervaren krachten in de ploeg. De verdere selectie bestaat uit de volgende speelsters:
Aiello. Bianconi, Cotti, Emmolo, Garibotti, Gorlero, Motta, Palmeiri, Pomeri,Queirolo, Radicchi en Savioli.

Speelschema poulefase World League:

Woensdag 23 januari, Alphen aan den Rijn: Nederland – Italië
Woensdag 6 februari, Kirishi: Rusland – Nederland
Zaterdag 9 februari, Avezzano: Italië - Nederland
Zaterdag 16 maart, Dordrecht: Nederland - Rusland

Bron: persbericht KNZB

 Comment

 Share this

Banners